اگر از آن دسته کاربرانی هستید که از پرینتر استفاده می کنید مطمینا با کارتریج و نحوه تعویض یا شارژ آن آشنایی دارید و قبل از آن از هزینه شارژ یا تعویض آن مطلع هستید! اگر به نظرتان هزینه شارژ کارتریج پرینترتان بیش از استفاده شما از پرینتر است یا اگر معتقدید کارتریج پرینترت حالاحالا باید کار میکرد، ولی الان پرینت خوبی دریافت نمیکنید و می خواهید خودتان کارتریج پرینتان را شارژ کنید آن هم بدون پرداخت هیچ هزینهای ! با این ترفند همراه شوید تا بیشترین عمر مفید از کارتریج را دریافت کنید.
نکته: پیش از هرچیز، ذکر این نکته ضروری است که کارتریج تولید شده اکثر شرکتها قابل حل در آب است، اما برای این که مطمئن شویم جوهر پرینترمان این قابلیت را دارد، کافی است انگشت خود را خیس کرده و روی یکی از صفحههای چاپ شده به درد نخور پرینترمان بکشیم، اگر رنگ تصویر به هم ریخت، حتما جوهر آن قابل حل در آب است.
برای این کار:
تنها چیزی که نیاز داریم یک سرنگ مدرج است که مطمینا در دسترس عموم هست و می توانید به راحتی از داروخانه تهیه نمایید.
بالای هر کارتریج یک برچسب دارد که معمولا کارخانه سازنده آن را قرار میدهد و در واقع برای پوشاندن سوراخهای ریزی است که جوهر از آنجا به کارتریج تزریق شده است. هر کدام از مخزنهای جوهر، اسفنج کوچکی دارند که میزان قابل توجهی جوهر در خود نگه میدارد. وقتی جوهر تمام میشود، تنها آب آن است که تمام میشود و رنگ بسیاری در آن اسفنج باقی مانده است.
برای شارژ مجدد و بی دردسر کارتریج خود، کافی است 3 میلیلیتر آب را با سرنگ کشیده و از طریق سوراخهای بالای کارتریج تزریق کنیم.
به این طریق میتوان عمر یک کارتریج را تا 2برابر افزایش داد و به پرینتر آسیب نزد.
نکته 1: کارتریجهای رنگی معمولا 3 سوراخ و کارتریجهای سیاه فقط یک سوراخ دارند. حتی اگر کارتریج سیاه چند سوراخ هم داشته باشد، تنها یک اسفنج دارد و نباید به ازای هر سوراخ، 3 میلیلیتر آب به آن تزریق کرد. متاسفانه تنها روش برای فهمیدن اندازه اسفنج هر کارتریج، باز کردن و در هم شکستن یکی از آنهاست.
نکته 2: بعد از شارژ ممکن است پیغام نبود جوهر از طریق نرم افزار سیستم دریافت شود که میتوان آن را نادیده گرفت، مگر این که میزان چاپ روی کاغذ بسیار اندک باشد.